Пiзня осiнь

Галина Чехута
Пізня осінь - сірі барви,
Сонце в хмарах, дощ щодня.
Листя -  де-не-де, і трави,
Наче зморщена стерня.

Зранку вже мороз сильніше,
Вітер душу пробира.
Осінь з кожним днем частіше
Від тривоги завмира.

Вже подекуди на листі
Іній блискає сріблом.
У калиновім намисті
Льод іскриться холодком.

Небо сіє дощ, як смуту,
Навіває довгі сни…
Пізня осінь - в серці смуток
І очікування див.