А цi будзе назаyтра ранiца?

Иван Пересмешник
***
А ці будзе назаўтра раніца,
А ці будзе назаўтра зара.
Яшчэ малады і не п'яніца
Няўжо паміраць пара?

Не грымоты грымяць з маланкамі,
Iдзе па сядзібах вайна.
Гарматы з нямецкімі танкамі,
I кіруе ў іх сатана...

Вакол адны смерці і кроў
Жанчын, дзяцей і сірот.
Не жадаю ўсё бачыць зноў,
Не жадае расійскі народ.

Калі ж фашысцкая гадасць
Зноў узніме сваю галаву.
Гэта не будзе ў радасць,
Але адразу яе заб'ю!..
***

Даруйце за маю беларускую мову...
____________________
:-))