Душа спiшить

Галина Чехута
Крокує осінь мокрими стежками
Все далі й далі від тепла й краси,
Вкриває світ туманами, дощами,
Оголює засмучені ліси.

Душа спішить наповнитись звучанням
Осінніх нот, що линуть у гаях,
Ліловим оксамитовим смерканням
І грою барв у жвавих ручаях.

Так хочеться усе запам'ятати,
Ловити сонця промені ясні,
Повітря свіже жадібно вдихати
І золотаві віти запашні.

Так хочеться, милуючись, забути
Усі незгоди і жахи війни,
Вдихати щастя мить на повні груди
І мріяти про радощі весни!