Душа стварае новы Рым

Алекс Старостин
Наўздагон. Да першых папярэчын.
Я застаўка. Толькі белы плын.
Вынаходнік нейкай зноўку рэчы.
А да сповядзі - то крок абы мужчын.
Перазвон. Клакочыць дужна сэрца.
Дзе святло? Скрозь цемрыкі галін.
Спавядальнік. Нейкай горклай рэчы.
І знайдзі ты крокаў да карцін.
Пэўны шлях. Адно пераз дрымоцце.
Нестамленнасць блукае вачы.
Па рацэ, на вырабленым плоце.
Ты ўцякаеш, цягнешся адзін.
Дзе стамлён. Цікавы да сусвету.
Гаўнадзень, адзіны за другім.
Вынікі - кабета за камету.
І душа стварае новы Рым.