Без- тынычлык очен!!!

Ирида Акалы
Кон дэ иртэн эшкэ барганда
Карыйм кешелэрнен кузенэ.
Тик сонгы вакыт аналарнын
Кузлэрендэ бары сагыш куренэ.

Тоннен буе кайнар куз яшьлэре
Аккан анын нурлы йозеннэн.
Улы очен, ире очен кайгырып
Йокламаганы анын сизелэ.

Нишлэтэсен, без дигэнчэ тугел,
Газизлэребез китэ сугышка.
Эзерлилэр канлы мэхшэр очен,
Каршы торып булмый язмышка.

Купме ятим елап усэр тагын,
Тол хатыннар уксеп еларлар???
"Батырларча хэлэк"даны белэн
Кайтыр тагын купме табутлар???

Куккэ карап ялварабыз сина
Мэрхэмэтле булчы,И АЛЛАМ!!!
Туктат кан коюлы сугышларны,
Ан бирсэнче турэлэргэ,И АЛЛАМ!!!

Яшэр очен килгэн кешелэрнен
Гомерлэрен кисмэсен сугыш.
Солых тозеп туктасыннар иллэр
Бетсен кирэкмэгэн кан коеш!!!