357. Вирвусь!

Дмитрий Арутюнович Романов
Я - похідна посттравматичного синдрому,
Двобій запеклий усередині людини;
Я - привид долі, що знайти не може дому,
Свого куточка серед надлихої днини.

Агов, солдате, я приніс вам свою голову,
То, мо', хоч це зупинить вашого меча?
Від ваших слів уже попадали всі голуби,
Хоча один лишився на моїх плечах.

Чи не набридло вам клювать мою печінку,
Великі коршуни, несуть що чистоту
"Святої нації"? Перегорнуть сторінку -
Жага єдина. Але смерті інститут

Свою продовжує диявольську роботу:
Тавро народу - і за будь-яку ціну.
Мене чекає сон. Я вирвусь! Ну, а доти
Мене чекають гори. Та, чи дотягнусь?

Я - велич помсти, що... ніколи не здійсниться,
Бо той, хто мстить, той вже ніколи не злетить.
Мого терпіння переповнилась криниця -
Я вирвусь, знайте! І моя настане мить!

вересень 2022