Обицянка - цяцянка, а дурням - радисть!

Валерий Лубенский
Брати мої, українці!

Що ж ви наробили!

Із-за кривд Європи злої

Дітей погубили

Своїх дітей, та російських

Горе нашим мамам


Не коштує та Європа

Щоб ваші діти

Ради неї помирали

Та щоб ви своїх братів

Із-за неї убивали

Як данайці - враги люті


Прийшли в ваші хати

І дарів наобіцяли

Повнії полаті

Ви ж повірили невірним -

Лихо мені з вами

Тепер будете в кайданах


Довгими віками

Й хто звільнить вас і коли

Я тепер не знаю

Це залежить лиш від вас

Коли й вам сонце засіяє.