Осень

Людмила Прилуцкая
Від тебе лишилась осінь
На добру, недовгу згадку...
В "кінці дня" ніхто не просить
Почати усе спочатку...

У тихому надвечір'ї,
У небі червоним шитім,
Я скину чарівне пір'я,
Я буду безкрила жити...

Знедолена, в кривді й болю,
З пустих оболонь очима
Ходитиму за тобою,
Зневірена й нелюдима...

А стане мій день "на денці"
Закриються тихо очі,
Носитиму біль у серці,
І "звільнення" не захочу..

Згорну у зажурі руки,
Прийму все, що доля скаже,
Кружлятимуть думи-круки,
І смуток під очі ляже...

Життєвий запал - ледащо,
Залишить мої пенати...

А може воно й на краще,
Що кинула я літати?...

13. 09. 22