Пострiл

Павло Гай-Нижник
                ПОСТРІЛ

Доля – снайпер. Б’є розривними…
У мощі цілить й в душу поміж ними.
І ти – уже не я, і “ми” – геть не для нас.
Лиш мить одна – і все поглинув час.

Прицільний постріл – стали крижаними
Очі квітучих мрій; слова – чомусь німими,
А поцілунок – пустка вже, зхолоджене тепло
І світ, колись чуттєвий, – збайдужіле скло.

Розсиплеться ураз в ніщо тоді дрібними
Осколками усе в “було”, загострено крихкими,
Відлунням згадки – криком в порожнечу
Мізерних дум про твою з мене втечу.

Життя скуйовдилось у кулю, мерлі ночі-днини
І марнота у відчаї здусила в жмут тонкими
Струнами дих: так давній кат рубав без вороття
Надії жертв на Бога – в шанс на майбуття.

                Павло Гай-Нижник
                5 вересня 2022 р.