Я взяв би грудочку земл1

Анатолий Ляпатинский
Десь там далеко на Вкраїні
я жив у батьківській родині
там, де лишилася хатина
багатодітної родини.

А я все згадую ту хату
там, де жили мама і тато,
і ми маленькі діточки,
де здоганяли нас роки.

В тому помісті у селі
я взяв би грудочку землі,
та в хусточці привіз до себе
щоб те побачило і небо.

Мою любов до тої хати
де жив колись я з рідним братом,
де йшов до школи по ріллі
моєї рідної землі.