Твiй степ i небо над Днiпром

Николай Бакуринский
Твій степ і небо над Дніпром
Мені як наспів верховіття
Коли прожитий день цілком
Бажаєш дарувати дітям.

Не спомин вранішній віддаш,
А серце, полум'ям сповите,
Щоб знову залунав спів наш
І облетів навколо світу.

У віці повному журби
У світлі стомленім юрбою
Нема тебе серед юрби
І тих, хто міг би буть тобою

А ті, хто є, посеред трав,
У мовчазному існуванні,
Чекають тих, хто їх чекав
І п'ють зірки немов востаннє.


      < 23-24серпня2021>