Усе ще буде

Галина Чехута
Усе ще буде: сонце і весна,
Наллються соком виноградні грона,
І усміхнуться радісно вуста
Під музику солодку Мендельсона.

Каштани зацвітуть, п'янкий бузок,
В садах розквітнуть яблуні і вишні,
Обрадує красою моріжок
Забудуться усі думки невтішні.

Усе ще буде: зустріч і любов,
І невимовне щастя перемоги,
І теплота довірливих розмов,
І трепітні у вир життя дороги.

Усе ще буде, знову буде мир,
Сміятимуться діти безтурботно.
І піде в небуття бридкий упир,
Війна у Літу кане незворотно.