Э. Дикинсон. 433. Knows how to forget!

Ольга Денисова 2
433 (1862)
Научит забывать!
Но сладится ли  дело?
Из всех искусств владеть
Я этим бы хотела –

Как в греческий какой
Вдаюсь – тупица – тщетно –
Как постигать его,
Одним богам известно –

Медлительный мой ум скорее научи же
Страннейший из наук имеющихся книжных –

Науке забывать!
Я за уроки эти
Тебе бы отдала
Все знания на свете!
6-10.08.2022



433
Knows how to forget!
But - could she teach - it?
'Tis the Art, most of all,
I should like to know –

Long, at it's Greek -
I - who pored - patient -
Rise - still the Dunce -
Gods used to know –

Mould my slow mind to this Comprehension -
Oddest of sciences - Book ever bore –

How to forget!
Ah, to attain it -
I would give you -
All other Lore –