Лятото

Росен Русев
Автор: Р. Русев

В стъпките на плажа
ще ни открие лятото.
Две сенки тръпнещи
във вечерта,
два силуета с мечти
 поели през лятната нощ.
Примигват сенки
в лунна светлина,
потрепват листа
от вечерник,
водата долу ромоли,
криле във тъмното изпърхаха,
а ние сенки две
притихнали сред диплите на дюните.

Останаха ни четири ръце
във нощ от сенки и луна,
любов,
обичащи сърца
и нежна топлина.