Очрашу

Ирида Акалы
Гомер утэ, агым сулар кебек,
Ел артыннан еллар утэлэр.
Мэктэптэге дуслар усеп житеп
Ерак тарафларга китэлэр.

Утыз ел бер ай кебек уткэн,
Якты хэтирэлэр генэ калганнар
-Очрашуга чакырып сезгэ дэшэм,
Кайтып килик эле бер уткэнгэ.

-Очрашасы килэ,кайберлэрне
Курмэгэнбез мэктэптэн бирле.
-Укытучыларны да курер идек,
Танырлармы икэн алар безне?

Заманы шэп,ОК челтэрендэ
Торкем тозеп алдык тиз генэ.
Очрашуга чакырабыз барсын да,
Тик монда утыра сон кем генэ?

-Эйдэ жыелышабыз ватсапта,
Номерларны эзлэп табабыз,
Чакырабыз укытучыларны да,
Очрашуга гел дэ кайтмыйбыз!!!

Уйланган уй белэн эшнен
Ерак та тугел икэн арасы:
Икенче июль авыл бэйрэменэ
Барыбызнын килэ кайтасы.

Булэк, остэл,очрашуга урын,
Бар да хэбэрлэшеп табылды.
Булыр анда хэтсез генэ чыгым,
Тырышкач, акчасы да жыелды.

Ерактагы классташларым минем
Кайтырга тиз телэк белдерде.
Э якын тирэдэ булганнары исэ,
Бик ук телэмэулэрен сиздерде.

Уйлану, шиклэну,ометсезлек
Барысы да баштан уттелэр.
Очрашуга кайтканчы ук эле
Шалтыратышып хэбэрлэшулэр.

Килде бу кон,без авылда инде!
Бересендэ ук  курештек.
Купме шатлык,сагыну хислэре,,,
Тонгэ хэтле утырып сойлэштек.

Бар да без телэгэнчэ барды:
Укытучылар да килделэр.
Чэй эчертеп алгач аларны
Кутэрелде безнен кунеллэр.

Ул сойлэшу, искэ тошерулэр,
Укытучыларнын безгэ сузлэре,
Истэлеккэ мэнгеллеккэ калыр,
Дулкынландыргыч мизгеллэре.

Э соныннан Бурсыклы оендэ
Очрашунын дэвамы булды.
Бар да бар иде остэлебездэ,
Кунеллэргэ хэтирэлэр тулды.

Мэктэп елларына кире кайтып
Укытучыларга жавап тоттык без:
Хэзерге тормышларны барлап,
Уткэннэрне дэ искэ алдык без.

Балачактагы уеннарны уйнап,
Жырларны да искэ тошердек.
Яшьлектэге кебек биеп алгач,
Серлэрне дэ ачып булештек.

Сыйныфташларым, рэхмэт сезгэ,
Чакыруга жавап биргэнегезгэ,
Шушы хисле кичерешлэрегезне
Очрашуда бергэ булешкэнегезгэ.

Сойлэшенмэн сузлэр калды,
Уйналмаган калдылар уеннар!!!
Утыз биш ел алда безнен булыр,
Бирсен Ходай безгэ гомерлэр.

Очрашуга,сойлэшергэ,горлэшергэ
Ометлэнеп торыйк тагын да.
Ватсап торкемендэ аралашырга
Вакыт  та табыйк кайчагында.;