Акiну раздолле

Мария Мучинская
На ўскраiне жытняга поля
Мне рукi аблашчыць трава-мурава.
Прысяду, акiну раздолле…
Шукай сваё шчасце, Зямелька мая!..

З малiтвай вячоркам i ўраннi
Малюся прад Богам за Зорку тваю,
За верных сыночкаў, адданых,
За кроў i слязу, што крапiлi зямлю…

За мудрасць i гонар народа,
За веру i смеласць на Зорку iсцi.
З павагай традыцый, ды згодай
З сумленнем, знайсцi ў светлы ранак ключы…

ОКИНУ РАЗДОЛЬЕ

На окраине ржаного поля
Мне руки обласкает трава-мурава.
Присяду, окину раздолье…
Ищи свое счастье, Землица моя!..

С молитвой вечерком и поутру
Молюсь пред Богом за Звезду твою,
За верных сыночков, преданных,
За кровь и слезу, кропившую землю…

За мудрость и честь народа,
За веру и смелость на Звезду идти.
С уважением традиций, да с согласием
С совестью, найти в светлое утро ключи…