22, втори оригинал след редакция, Щом Смъртта и Са

Величка Николова -Литатру 1
Щом Смъртта и Самотата ме убиват бавно
Величка Николова -Литатру 1


Опитах всичко, за да ти помогна.
Могла ли бих Смъртта да превъзмогна?!
Приумиците й са всемогъщи.
Жестока е! Съдбите преобръща.
Отне те злобно и неумолимо,
а мен остави тук – в неутешимост.
Уби те бързо. Мен - убива бавно...
А Самотата - с нож боде ме славно!

Бог тяхното бунище ще съсипе.
В дома ми - много обич ще изсипе!

Литатру1



Човек МОЖЕ ДА СЕ УПОВАВА на Господ,
но е ДЛЪЖЕН ДА СЕ БОРИ ЗА ЩАСТИЕТО СИ до последен дъх -
иначе е *свършен! - Величка Богданова (Литатру1)




"Който има здраве, има и надежда,
а има ли надежда - има всичко", но
трябва да се поразмърда малко.
(арабска мъдрост)
*



ИЗПОЛЗВАЙ ЗДРАВЕТО И НАДЕЖДАТА - сега,
ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ - ДОКАТО си ЖИВ! - сентенция на Величка Богданова Николова- Лит




(Всеки човек мечтае за неща, които биха го направили щастлив.
Някои мечти са постижими, а други - не.
Ако мечтата е постижима, а ние бездействаме,
тогава тя ще остане неосъществена мечта.
Не трябва да чакаме "щастието самО да падне в скута ни".

Затова моят девиз е:
ПОМОГНИ СИ САМ, ЗА ДА ТИ ПОМОГНЕ И БОГ!)
*

"Вярвай в мечтите си, в тях няма невъзможни неща" - (ЧУЖДА МИСЪЛ)

 Вярвай в мечтите си и ги осъществявай! - (МОЯ МИСЪЛ И ВТОРИ МОЙ ДЕВИЗ)


© Copyright: Величка Николова -Литатру 1, 2022
Свидетельство о публикации №122071505045