22, Щом Смъртта и Самотата ме убиват бавно

Величка Николова -Литатру 1
ЩОМ СМЪРТТА И САМОТАТА ме убиват бавно
Автор: Величка Николова – Литатру1


Опитах всичко, за да ти помогна.
Могла ли бих Смъртта да превъзмогна?!
Приумиците й са всемогъщи.
Жестока е! Съдбите преобръща.
Отне те злобно и неумолимо,
а мен остави тук – в неутешимост.

Тя теб уби, а мене ме
поваля…
И Самотата иска
да се дам!
Но… трънището тяхно
ще запаля.
Огнище – пълно с обич
ще създам!

Литатру1


*повАлят (променливо ударение) = убиват бавно…


ИЗПОЛЗВАЙ ЗДРАВЕТО И НАДЕЖДАТА - сега,
ЗА ДА СИ ЩАСТЛИВ - ДОКАТО си ЖИВ! - сентенция на Величка Богданова Николова- Лит