Valiusei la 60 de ani

Галина Чиореску
Saizeci de ani - e mult? putin?
E cu putin mai mult de jumatate!
Sa-ti dee Domnul bucurii din plin
Si inca multa-multa sanatate!


Esti o faptura atit de minunata,
Un om placut lui Dumnezeu!
N-am intilnit in cale nici odata
Asa un om cu suflet ca al tau!


M-ai ajutat atunci cind am avut nevoie,
Flaminda cind eram - tu m-ai hranit,
Primitu-m-ai in casa ta si mi-ai dat voie
Sa stau in ea. Si eu m-am odihnit...


Si ai muncit o viata intreaga,
Nu pentru tine - la altii te gindeai!
Tu te rugai, ca bine sa le mearga
Si nopti in sir tot pe genunchi stateai!


Tu din acesti  saizeci de ani ai tai
Citi pentru tine i-ai trait?!
N-au fost usori, ci fost-au grei,
Caci foarte mult tu ai muncit!...


S-acum, scumpetea mea, de ziua ta
Eu iti doresc tot binele din lume!
Iar Domnul te va binecuvinta,
Caci l-ai iubit si ai cinstit
             al Sau Sfint Nume!!!!