Можешь ли? Надежда Искрова Можеш ли

Владимир Игнатьевых
Можешь ли 
простить, того,
кого любишь?

Можешь ли
простить того,
кого ненавидишь?

Тех, кого любишь.
Тех, кого ненавидишь.
Можешь ли?

Поэт как поэт
вечно существуешь
в ежедневной эклектике,


Слыша 
в сердце слова
Преображения мира.



МОЖЕШ ЛИ ?
Можеш ли
да простиш,
когато обичаш?

Можеш ли
да простиш,
когато мразиш?

На тези, които обичаш
На онези, които мразиш
Можеш ли?

Поетът е поет
в еклектиката на следобед
съществуваш вечно

заслушан
в сърцето на словото
преобръща света

5. XII. 2015.