Не крыудуйце

Мария Мучинская
Нельга крыўдзiцца на бацьку, мацi,
Што пытаюцца за вас прайсцi ваш шлях.
Дайце шанец, час бацькам пазнацi,
Што дарэмны хвалваннi, дзiкi страх…

Што яны вам далi моцы, сокаў
Стойка, мужна пераходзiць рубяжы.
Мудрасць роду – сiлы вашае вытокi
На шляху, каб не кружылi вiражы.

Паступова, справай, крок за крокам
Умацуйце гонар, веру у бацькоў.
Справай добрай,  чулым сэрцам, словам
Навучыце не трымаць ля берагоў…

Адпусцiць благаславёных ў вырай,
Добрай думкай i малiтвай сцерагчы.
Верыць вам i вашым справам шчыра,
Плыць у згодзе разам у адным руччы.