Собака. Друга редакц! я

Василий Швыдкий
Додому парубок прийшов
 Коли батьки вже спали.      
В пітьмі вечері не знайшов.
"Невже не готували?"
Терпіти голод сил не мав.            
І щоб зарадить справі               
"Що їсти?" матір запитав.               
"Борщ у горшку на лаві.               
Собі там м"ясо пошукай".            
Стара крізь сон балака.            
"А кістка батькові нехай.               
Ти ж в мене не собака."   
   
Післямова.
Собакою звичайно мати батька не назвала
Та фраза ,,кістка батькові нехай" усе сказала.