Сямо-овамо

Михаил Игоревич Коваленко
Камо грядеши?
Конно ли, пеши,
Рцы, человече ?
Знамо-не знамо,
Сямо-овамо…
Правда дале че.

Заводь, купава,
Дебро, дубрава…
Сира стезя.
Сямо-овамо…
Присно, упрямо…
Спати не льзя.

Петлоглашенье -
Утро нетленья?
Коли рассвет?
Бремя-завет.
Рода оплот,
Навь и живот.