Един народ и в горе, и в радости. Леониду

Павел Роживец
Там у вишневому садочку,
Згоріла хата і сарай,
Згоріла клуня білобочка,
І почорнів зелений гай.

Там соловейко метушиться,
Не зна бідненький де село,
Де та верба, де він родився,
Згоріло все як не було.

І тільки горе все сильніше,
Людей бідою забира,
Людей не стане з горя більше,
Нащо прийшла до нас війна.