Дерево мови

Аркадий Ляховецкий
Ворогам не здолати
Вiчне дерево мови.
I одвiк його живить
Cлов'янська земля.
Його сила в байках
Та пiснях колискових,
Що даруе матуся
Своему немовля.
Береже його праця.
Любов до свободи.
Береже його шабля

У козацьких руках.
Джерело рiдних слiв
Б'е iз серця народу
I вологой живою
Бринить на вустах.