Сиви облаци

Росен Русев
Автор: Р. Русев

Сиви облаци,
капки дъжд
по стъклото вървят
и рисуват мечта,
мечта за жена

Сиви облаци –
тъжни, самотни,
като сълзи по прозореца,
все едно плача аз
и времето спира
капки дъжд по стъклото,
като очакване,
дъжд за мечти
и пролетен път
за слънчева обич.

Дъжд престанал
след първата пряка…