Антиалкогольный блюз. Александр Кожемякин. с белор

Иосиф Бобровицкий
Я зайсці да цябе не магу,
Бо здароўе сваёй берагу.
Каб ты ведала: тут, паміж спраў,
Я ледзь Богу, ледзь Богу, ледзь Богу душу не аддаў.

Прылятаў да мяне Арханёл
І казаў: «Што ж ты робіш, казёл:
Не працуеш, гарэлку, блін, п'еш.
Або кінеш, або нібы шаўка пад плотам памрэш!».

З той сітавіны на кірмашы
Я лячу недахопы душы:
Я калготы людзям прадаю
І імкнуся падняць такім чынам духоўнасць сваю.

А у кватэры тваёй, на сафе,
У куце гідкі вірус жыве.
Ён мой зыбкі грызе арганізм,
І намеры каштоўныя зрыньвае у песімізм.

А затым ад твайго першака
Станаўлюся я злей за дзіка.
І заужды мне даюць па лычу.
Не хачу я так жыць, не хачу, не хачу, не хачу.

Не чапляйся ж ты, як каўтун.
І не кліч мяне на гарбату.
Не цягні ў кватэру сваю.
Я тры дні ўжо, тры дні ўжо, тры дні ўжо нічога ні п'ю.

Я к тебе забежать не могу,
Я здоровье своё берегу.
Чтоб ты знала: я чуть не пропал,
Я чуть Богу, чуть Богу, чуть Богу души не отдал.

Прилетал до меня Гавриил.
"Что творишь ты, козёл,- говорил,-
Не работаешь, водку, блин, пьёшь.
Или бросишь, иль, словно собака под тыном помрёшь!"

С той поры на базаре решил
Я лечить недостатки души.
Я колготки теперь продаю
и стараюсь поднять между прочим духовность свою.

А в квартире твоей, где комод,
В уголке мерзкий вирус живёт.
Он мой зыбкий грызёт организм,
Чтоб низвергнуть назло намереньям меня в пессимизм.

И затем от того первака
Становлюсь я страшнее быка.
Если в рыло при том получу...
Не хочу я так жить - не хочу, не хочу, не хочу.

Не цепляйся же ты, как репей,
Не зови: "Лучше чаю попей!"
Не тяни на квартиру свою.
Я три дня абсолютно, три дня абсолютно не пью.