Росен Русев Нарисую Пер. с болг

Лилия Охотницкая
Автор: Р Русев

Ще рисувам.
С думи ще рисувам трева
полегнала от източен вятър,
зелена и мека,
цъфтяща и мамеща,
да полегнеш по гръб
и облаци път да чертаят.

Ще рисувам гора,
в стих молещ за обич,
топъл вятър клони разклащащ,
листа шепнещи о;бични думи,
дъх от аромат на липа,
поточе бълбукащо,
живителна струя –
прохлада за уморени ръце,
думи, в застинало време,
дни без албуми за спомени
и добра, добра тишина.




НАРИСУЮ

Нарисую.
Словами нарисую траву,
полегшую от восточного ветра,
зелёную и мягкую,
цветущую и манящую
полежать на спине
и облака, чертящие путь.
Нарисую лес,
в стихе молящий о любви,
тёплый ветер, раскачивающий ветви,
листья, шепчущие любовные слова.
дуновение аромата липы,
ручей, журчащий.
живительная струя -
прохлада для уставших рук.
слова в застывшем времени.
дни без альбома воспоминаний
и добрую, добрую тишину.