Э. Дикинсон. 1261. A Word dropped careless on a Pa

Ольга Денисова 2
1261 (1873)
Строка, упавшая с пера,
Попавшись на глаза –
С листов помятых – где творцом
Оставлена лежать –
 
Дохнет отчаяньем на нас
Из глубины веков –
Дремавший и оживший враз
Опаснейший микроб –
26.05-5.06.2022


1261
A Word dropped careless on a Page
May stimulate an eye
When folded in perpetual seam
The Wrinkled Maker lie

Infection in the sentence breeds
We may inhale Despair
At distances of Centuries
From the Malaria —