Зачатки майских яблонь цвета...

Серж Конфон 2
извор је овде: http://www.stihi.ru/2022/05/18/6006



Почетак цветања мајских стабала јабука
на топлим местима града.
Снитј-трава расте, загрејана.
Али воља је овде за сада дата ветровима.

Сунце лежи иза облаци
и опет даје летећу светлост у различитим правцима.
Неизбежна киша не нестане,
и након тога сви узалуд га чекају.

Свежи тулипани попут пожара.
Нарциси сунчано жути.
И ујутро росни монисти
сијају у трави за лепоту.

До сада је боја јабука стабла ретка.
Долази време птичје трешње.
Ластовице су се појавили за извиђање,
где је боље провести лет.