Новий теремок

Юрий Сумин
Бігла по лісу мишка-норушка
Тримала у лапі чісночну пампушку.
Із'їсти хотіла її та не знала
Де сісти-присісти бо дому не мала.

Ось бачить хатина у хащах стоїть,
-Агов...чи гоподар якійсь там сидить?
У відповіть тільки луна обвізвалась,
І мишка на радостях там і осталась.

Залізла до хати, зручненько
вмостилась,
Хотіла вечеряти та зупинилась,
У двері стучало якесь жабеня,
-Заходь вже до мене, це хата МОЯ.

-У тебе поїсти нічого нема,
Бо в мене пампушка  для двох замала.
-  Нічого, у мене в кишені комар,
Такий величезний неначе омар.

Усілись за стіл почали ніби їсти,
Та знову хтось стукає в двері, хочь трісни.
-Нахабі якійсь серед ночі не спиться,
-Та пустим давай може він нам згодиться.

-Здорові були! Добрий вечір вам в хаті,
Я заєць, дивлюсь ви на їжу багаті.
А в мене капуста, морква та буряк,
Наварим борщу,чі похрумаєм так?

-Сідай вже швиденько,
Який там вже борщ.
Усілись до столу,
Знов стукає хтось.

-Та шо ж напасть,
Поїмо ми чи ні?!!!
-От щас звиздону
Держаком по спині!!

-Хто ходе сред ночі?
-Потвора треклята.
-Не будем нікого
Ми більше пускати.

-Ви що схаменіться,
Лисичка пришла!
Сметани та сиру
Я вам принесла.

-Сметани та сиру?!!
-Заходь вже  лисичка
До столу сідай,
Будь як дома сестричка!

Сметаной намазали тількі пампушку,
На сир положили моркву та капустку.
-От м'яса у нас на столі ще нема,
-Комаху свою їж ти жаба сама.

Тук -тук чути  знову,
-Відрийте міні
Я вовк я украв
У селі півсвині.

-Бодай тобі грець,
-Та мерщій вже  сідай.
-Свиню нарізай,
-Та первак наливай.

Наїлись, напились
Та спать собрались.
Як хтось закричить
-Ви тут звідки взялись!!

-Вам  хто тут дозволив
Столи накривать?
Та ще тут падлюки
Мостиряться спать!

-А де  мій держак?
Щас як дам по  спині!
Залізли в барлогу
Нужни ви міні.

Ведмідь всіх звірів,
Розігнав держаком.
Улігся та вмить
Засопів хропаком.

Поки він заснув,
Що тут можна сказать,
Потрібно барлогу
На ключ замикать)