Ой, у пол1 при дороз1

Анатолий Ляпатинский
Ой, у полі при дорозі
мак червоний рзцвітає,
моє серце у тривозі
вже на кращого чекає.

Розпустилася калина
у чистому лузі,
зажурилась Україна,
що втрачає друзів.

І ніхто не передбачив
на таку подію,
де народ такий терплячий
ще має надію.

Навкруги земля палає
та сільські хатини,
моє серце відчуває
лихої години.