Якщо забудеш

Галина Чехута
Якщо забудеш, що таке росія,
Згадай, як мати плакала навзрид,
Коли її кровиночка, надія
Здригалася від болю і огид.

Згадай, як в хаті вилітали вікна,
Як гвалтували нелюди дівчат,
Згадай батьків, що хоронили сина,
Сльозу осиротілих онучат.

Згадай сирени і сирі підвали,
Безсонні ночі і тривожні сни,
Як мирний люд жорстоко катували
Ненависні поборники війни.

Згадай міста, зруйновані без жалю,
Смертельні "Гради", танки, смерті хруст,
Всі дні війни, овіяні печаллю,
Безмовний крик безкровних тужних вуст.