Вiйна змiнила життя

Галина Чехута
Змінила війна все життя,
І звичне все кануло в Літу.
Змінились в  душі почуття,
Думки розлетілись по світу.

Домівки стоять без тепла,
Вчувається сум у світлинах,
І вітер, немов у степах,
Гуляє в холодних квартирах.

Загинули в жерлах гармат
Усі уповання і мрії,
Сумний меланхолії шмат
Висить полотном безнадії.

Хвилює лиш думка одна
Про тишу й безпеку у світі.
Та мир тільки в змучених снах,
В невпиннім думок розмаїтті…