337. Восьмирична рана свиту

Дмитрий Арутюнович Романов
Ми – восьмирічна рана світу,
Ми – муха, що набридла всім;
Калина, їй ламає віти
Жорстока помста москалів!

Ломило тіло з передозу,
Згризало душу від вини,
Лилися українські сльози
Від усвідомлення війни!

Як довго, Боже, попіл жерти?
Як довго ще нести цей хрест?
Прийми, Господь, моєї жертви
Останній подих. І з небес

Ти простягни же свої руки,
Звали на мене всіх гріхи,
Хто по мені стріляє з лука;
Всіх, хто ненавидить, прости,

Бо я – москаль. Це моя доля,
Хоч Україною й став дім.
Хотів спасти всіх вас від болю
Помру, натомість, молодим.

Чи зміг на світлий шлях би стати?
Чи здатен ти на каяття?
Мій рідний, український брате,
Ти здатен! І не менш, ніж я!

Ми – також жертви темних чарів,
Та зможем вибратись зі сну
Перенесу я всі удари,
Й до тебе руку простягну!

березень 2022