Вълшебното лекарство на куклата Анна

Ирен Тодорова
 Вълшебното лекарство на куклата Анна
(или "Нощем, когато играчките оживяват")


Мамо, мамо  вече съм здрава!
Нощес ме лекува куклата Анна.
Взе от бюрото мойта острилка,
с нея наряза някаква билка.

Прати в гората сивия Зайо,
с който заспивам, а денем играя.
Прашец  донесе пчелен вълшебен.
Сироп  направи от него лечебен.

Всичко смеси в синя чиния,
Глътка ми каза от там да отпия.
Аз я послушах без да се бавя!
Здрава съм! Може ли пак навън да играя?