Цветок на асфальте

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Люди



                ЦВЕТЕ НА АСФАЛТА

                Цвете на асфалта разцъфна
                от поникнало семе случайно.
                Пролетен мирис полъхна
                от живота, родил се потайно.

                Не успя цветето да се радва
                на своята трудна победа -
                колело на кола грамадна
                го премаза преди да погледа
                деня и небето обширно.
                Преди птиците да запеят.

                Разпадна се цветето синьо,
                а вятър праха му разсея.

                Ана Величкова