Прозорливый человек

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ПРОЗОРЛИВ  ЧОВЕК

                Той не е
                като мнозинството от хората.
                Не обича
                разточително да говори.
                В игрите политически
                не се намесва,
                но с тънък усет
                и обширни познания
                прониква дълбоко
                зад завесите
                на престъпните тайни
                и користните интереси.

                Нищо загадъчно няма
                в мъдрите му прозрения.
                Отхвърля лъжливите внушения
                на подкупните медии.               
                Словото му точно стреля
                срещу изопачените факти
                и проповядваните неистини.

                Не прилича на Касандра -
                пророчица клета,
                на която не вярвали в Троя.
                Вярват му и го следват.
                Той е гражданин на планетата -
                прозорлив, честен и неспокоен.

                Ана Величкова