Я притиснусь до твого обличчя

Михаил Гумиров
Час такий, що потребує віршів
Про війну, чужинців, боротьбу...
А в душі слова далеко інші -
Про любов безмежну  і судьбу.

Бо лише ім'я твоє -  як пристань
В цьому морі відчаю і сліз -
Пожиттєва чоловіча пристрасть,
Ніжний омолоджуючий бриз.

Знов летить все в хаос нетерпіння,
В хаос помсти і нещадних дій,
Кожному Господь дає прозріння,
Але поки всюди суховій -

Я притиснусь до твого обличчя,
Надишуся силою  життя -
І покину жах середньовіччя,
Повернусь  до світосприйняття.