Що дав менi шалений Схiд

Елена Эшвович
Що дав мені шалений Схід?
Яких пізнала істин? -
Непросто все... І вплав, і вбрід
Складала доля іспит.

В реаліях Святих земель,
Де сонце вогнепальне,
Мій крихкотілий корабель
Не був оригінальним.

Важким давався кожен крок,
Бо Схід - не ейфорія.
Не мріяла про блиск зірок,
Не ті були надії.

Безцінні: проза, ява, лет,
Падіння і тривоги.
Життя на Сході - не банкет,
Це шлях душі - до Бога.

Це з ним розмови тет-а-тет,
Коли й не віриш... в нього.