Зомбi

Галина Чехута
 


Ззовні зомбі - це жива істота,
Що насправді втратила контроль,
Бачить рай, коли навкруг злидота,
Будь-яку в житті приймає роль.

Зомбі - це ожилий труп, що сліпо
Вірить і виконує наказ.
Інше голова сприймає тупо
І не розуміє  мудрих фраз.

Власний розум не належить зомбі,
Він вчуває вплив сторонніх сил,
Першість віддає лиш гніву й злобі,
Бо чаклунства лютого є син.

Впевнити зомбованих не можна,
Говорити щось - даремний труд.
Думати людина неспроможна,
Коли в неї в голові лиш бруд.

Ось чому  війна така жорстока,
Бо наказ виконують раби,
Голови яких - це лиш опока*
Для убивства, звірства і ганьби.


*Опока - металевий або дерев'яний ящик без дна і верху, що утримує формувальну суміш під час виготовлення ливарних форм.