Ошибочный мир

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                СБЪРКАН СВЯТ

                Това е нещо жалко и познато -
                върху нещастие сполука да градиш.
                Да тъпчеш беззащитния съзнателно
                и вярата в Доброто на рушиш.

                Отиде си векът жесток и мрачен,
                превърнал в норма алчност и войни,
                но в новия човекът пак прекрачи
                със старата способност за злини.

                Пак разделен е този сбъркан свят -
                без светлина, любов и благодат.

                Ана  Величкова