Колискова 22

Макс Терн
Люлі - люлі, рідний мій,
Вже стемніло, треба спати,
Нехай сон Твій захистить,
Омофором, Божа Мати,
Спи мій милий, міцно спи,
Затуляй хутенько очі,
В дивовижнії світи,
Ти поринь цієї ночі,
Гойда-гойда, на бочo;к,
Повернись, якщо зручніше,
Розповім я казочo;к,
Тільки тихше, прошу, тихше,
Я прошу, маленький, спи,
Закривай вже оченята,
Буду моторошні сни,
Я, до ранку, відганяти,
Догорає знову день,
Разом з нашим домом рідним,
Де співали ми пісень,
На весні саджали квіти,
І виблискують нехай,
Ті ворожії шоломи,
Люлі-люлі, баю-бай,
Наша лють - не знає втоми!
Батько Твій, як дід колись,
Вже у бій пішов свій перший,
Хоч яким Богам молись -
Нас, із кожним днем, все менше,
Ми - удома, в нас землі,
Більш ріднішої немає,
Спи козак маленький мій,
Кінь твій чемно зачекає,
Люлі-люлі, гойда-да,
Скоро прийде знов світанок,
Хай збиткується орда,
Та Тобі у бій ще рано,
Хай Тебе завжди минуть,
Всі ракети, бомби, кулі,
Бомбосховище - міцне,
Спи, дитятко, люлі-люлі….
.
10.5.2022