Чужие звезды

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди


                ЧУЖДИ  ЗВЕЗДИ

                Не харесвам "звезди" лъжливи,
                с диадеми по косите.
                Те са користно-пресметливи
                и чужди на мечтите.

                Очите ми са зареяни
                в далечините космични.
                Където светила греят
                и вдъхват чувства лирични.

                Там са звездите правдиви,
                те творят световете.
                Създават планети живи
                и неповторимо светят.

                Ана Величкова