Свобода и Любовь

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди

               
                СВОБОДА И ЛЮБОВ

                На нас е нужна победа
                над Злото и над Смъртта.
                С надежда Човекът гледа
                към една свръхмощна звезда.

                Тя се разгаря и грее
                с невиждана светлина.
                Потоци лъчисти лее
                над първобитната мрачина.

                Ще освети всеки кът забравен
                и всяко наранено сърце.
                Земята - човешка държава,
                ще се украси с цветове.

                Свобода звездата се казва.
                Любов Човекът ще я назове.

                Ана  Величкова