Без следа

Ана Величкова
               
                Болгарский
                Мир и Люди


               
                БЕЗ  СЛЕДА

                Нощ след нощ, ден след ден
                в непрекъснат ритъм.
                За какво е Човекът роден? -
                неспокойно се питам.

                Залези, пак изгреви -
                докога, докога?
                Въртележка неспирна
                и вселенска тъга.

                Този свят непречистен
                си крои сам беда.
                Ще потъне в безсмислие,
                без следа, без следа...

                Ана  Величкова