Весняна краса

Галина Чехута
Милують очі кольори весни,
Чарує цвітом мальовничий килим…
Якби ж не люті подихи війни,
Я б полетіла вітром легкокрилим.

Кульбабки жовті -  в зелені густій,
Тюльпанів барви, ніби краплі крові…
Розгульний вітер гладить травостій,
Та тільки міни ще чатують в рові…

Над квітами гудуть собі джмелі,
І мед збирають трудівниці бджоли,
Та оживають у душі жалі,
Що рідну землю стоптують потвори.

Краса весняна вабить і п'янить.
Яка ж вона духмяна й неповторна!
Так хочеться наблизити ту мить,
Коли назавжди згине сила чорна…