От Кинга до Ремарка...

Павел Принц Де Монферран
Мы с тобой из ужастика Кинга
Вдруг попали в романы Ремарка...
Вот она, "Триумфальная Арка" !
Совпадение полное, бинго !

Вот боев грозовые раскаты,
Снова беженцы в старой в Европе...
И военная боль в гороскопе,
А мещане теперь  все - солдаты...

Мир остался в далеких широтах...
И в объятьях багамского рая,
Ждет блаженство нездешнего края,
В тех заветных карибских щедротах.

--

o wander life in one dotted line,
Let the angels sing hosannas divine,
We, from King's horror stories did come,
Now in Remarque's novels, we're some.

Thunderous battle cries and fights,
Again refugees in old Europe's sights,
And military pain in horoscopes,
As bourgeoisie now all become soldiers.

The world remains in distant latitudes,
And in the arms of Bahamian paradise's moods,
A blissful wait for the otherworldly shore,
In those coveted Caribbean's riches galore.