Не розумiю

Галина Чехута
А хто йому дав право убивати
Дітей маленьких, молодих жінок?
Чи ті, що привели його до влади,
Чи в нього розум  висох до кісток?

Як сталося, що вся країна - вбивці?
Хто відродив оцей страшний фашизм?
Чому з'явились підлі кровопивці?
Невже тут має місце сатанізм*?

Чи то така тупа народна маса,
Що їй здається прикладом садист?
А може, це якась незнана раса,
Що до душі їй відчувати хлист*?

Можливо, взагалі, це єзуїти*,
І грабування - їхня вища суть?
Інакше як прийняти й зрозуміти
Знущання, гвалтування, дику лють?..

*Сатанізм - схиляння перед злим початком у житті (істор.).
*Хлист - прут або ремінний батіг.
*Єзуїт - (перен.) -  підступна, підла, лицемірна людина.