Вони безсилi

Галина Чехута
Збочений вбивця, тиран божевільний,
Він наказав убивати людей.
Світу відкрив свій характер свавільний
Підлий натхненник шалених ідей.

Хто його піддані? Де їхній розум?
Чом вони сліпо під кулі ідуть?
Чом на них діють нестямні погрози?
Чом за потвору життя віддають?

Болісно й гірко дивитись, як ворог
Нищить безжалісно села й міста.
Як полум'яний, розпечений порох
Сиплеться, ніби диявольська мста.

Не розуміє вар'ят, що країну
Йдуть захищати сталеві сини,
Дух войовничий снаряди і міни
Не переможуть!.. Безсилі вони!